Чиновник Мінветеранів Штефанюк пояснив, що за триколор у нього в робочому кабінеті. ДОПОВНЕНО

доповнено

Чиновник Міністерства у справах ветеранів Андрій Штефанюк тримає в кабінеті прапорець Словаччини. Про це він заявив у відповідь на закиди про те, що прапор на його шафі – російський.

Про російський триколор у кабінеті Штефанюка 30 березня повідомила депутатка Харківської обласної ради від партії “Європейська солідарність” Ольга Лехан.

Символіку нібито держави-агресора помітили під час проведення онлайн-захисту конкурсних пропозицій загальнодержавних програм, розроблених громадськими організаціями ветеранів, для виконання яких надається фінансова підтримка у 2021 році.

“Так сталося, що під час стріму хтось з представників Міністерства ветеранів кілька разів відкрив фото чиновника Мінвету Андрія Штефанюка, на якому чітко видно російський прапор. Його держслужбовець повісив прямо на робочому місці!” – написала Лехан в фейсбуці, додавши фото.

Після цього Штефанюк оприлюднив інше фото, показавши серед інших прапорець Словаччини.

“Сьогодні моє робоче місце в Мінветеранів опинилося в центрі уваги. Цікаво, що дістали моє минулорічне фото і чомусь саме зараз! (…) Але (…) сьогодні зради не буде. В моєму кабінеті, серед прапорів наших іноземних партнерів прапор СЛОВАЧЧИНИ. Бо ділимо приміщення з нашими “міжнародниками”, – написав Андрій Штефанюк.

“Працював та продовжую працювати на благо українських захисників. Слава Україні і Українським Захисникам!” – додав він.

Ольга Лехан

Сьогодні моє робоче місце в Мінветеранів опинилося в центрі уваги.
Цікаво, що дістали моє минулорічне фото…

Опубліковано Andrey Shtefaniyk Вівторок, 30 березня 2021 р.

Водночас нібито проросійські симпатії колишнього військового Штефанюка помітили ще у 2014 році. Про це пише видання “Нова (новини ветеранів)”.

Зазначається, на своїй фейсбук-сторінці Андрій Штефанюк 9 червня 2014 року писав, мовляв, пишається тим фактом, що його однокашник, випускник МВВПОУ (Мінське вище військово-політичне загальновійськове училище) Сергій Долотін в ЗС Росії отримав звання генерала.

Джерело: “Нова”

“Ймовірно, Штефанюк не лише пишається досягненнями свого однокурсника, але й підтримує з ним зв’язки. Ну і “георгіївська стрічка” та радянське “товарищи” додає характерного нальоту всій цій картині”, – пише “Нова”.

“А ще український чиновник дуже сильно переймається долею такого собі Вадима Негатурова, який 2 травня 2014 року допомагав антимайданівцям вбивати українців в Одесі. Згодом сам Негатуров загинув під час пожежі в Одеському будинку профспілок”, – йдеться в матеріалі видання.

Джерело: “Нова”

Видання нагадує, що з 2018 року Штефанюк працював у Державній службі України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції на посаді головного спеціаліста відділу забезпечення санаторно-курортним лікуванням та засобами реабілітації. Після створення Міністерства у справах ветеранів Штефанюк перейшов на роботу до новоствореного органу на посаду генерального  директора Директорату вшанування пам’яті та формування позитивного образу ветерана.

Читайте також:
У Дніпрі священник з георгіївською стрічкою намагався втекти від поліції


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.