Як уникнути найпоширеніших помилок під час годування котів ℗

 

Практично 90% усіх хвороб домашніх кішок пов’язані з неправильним харчуванням. Саме тому ветеринари радять годувати пухнатистиків готовим кормом. Це зручна й оптимально збалансована їжа, яка містить науково обґрунтовану кількість необхідних тварині поживних речовин, вітамінів і мінералів. Наприклад, корм в auchan.ua — це великий асортимент якісної продукції, яку можна купити про запас, замовивши доставку в найближче відділення «Нової пошти».

На жаль, навіть наявність належної їжі не завжди гарантує правильність раціону домашнього улюбленця. Про найпоширеніші помилки годування котів розповіли фахівці.

1. Кіт їсть те само, що й господарі

Це перша і найрозповсюдженіша помилка. Чимало власників кішок дають своїм улюбленцям все те, що їдять самі. Іноді це не лише курка, риба або молочні продукти, а й суп, смажена картопля, ковбаса. Однак важливо пам’ятати, що кішка — це насамперед хижак, шлунок якого пристосований до перетравлювання тваринного білка.

До того ж наша їжа містить багато солі, спецій, жиру, що вельми шкідливо для тварин. Таке харчування для котів фахівці вважають токсичним.

2. Великі порції

Коти справді можуть з’їсти багато. Та й встояти перед жалібним нявканням улюбленця може не кожен власник. Однак добова потреба котика у їжі досить невелика. Також важливо враховувати норми харчування відповідно до статі, віку, породи та фізичної активності тварини. Ці дані можна знайти в інтернеті або з’ясувати у ветеринара.

3. Змішане годування

Усі ветеринари наголошують: змішаний раціон є небажаним. Таке харчування збільшує навантаження на травну систему тварини, тож слід годувати улюбленця або готовим кормом, або домашніми стравами.

Також небажано різко переходити від одного типу харчування до іншого або на продукцію нової торгової марки. Цей процес має бути поступовим, його потрібно розтягнути на 7–10 днів.

4. Небезпечні продукти в меню

Фахівці стверджують, що годувати котів свіжою рибою не можна. Це призводить до всіляких порушень травлення, сечокам’яної хвороби та заражень паразитами. Котам можна не частіше одного разу на тиждень їсти лише термічно оброблену морську рибу пісних сортів без кісток. Надлишок цього продукту в раціоні призводить до дефіциту вітаміну В1.

Під забороною також будь-які солодощі, морозиво, ковбаси, копчені та солоні види риби. Серед харчових табу — кістки, курячі лапи й голови. Такі продукти небезпечні тим, що можуть травмувати шлунково-кишковий тракт або спричинити його непрохідність.

5. Кицькам потрібне молоко

Це міф, хоча чимало котів справді люблять поласувати свіжим молоком. Цей продукт можна давати тільки кошенятам до трьох місяців. До раціону дорослих тварин включають лише кисломолочні продукти — кефір, сир, натуральний йогурт, жирність якого не перевищує 9%. Свіже молоко викликає у дорослих кішок здуття, порушення роботи травної системи та алергію.

Годуйте ваших пухнастиків правильно, і вони багато років поспіль будуть здоровими та бадьорими!

Матеріал публікується на правах реклами ℗

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна