В Україні змінили правила видачі автомобільних номерних знаків

 

Кожний сервісний центр Міністерства внутрішніх справ України видаватиме на транспортні засоби номерні знаки тільки своєї області, незалежно від місця реєстрації власника автомобіля.

Про це в четвер, 25 березня, інформує пресслужба Головного сервісного центру МВС.

“Основним нововведенням, що запроваджується, є зміна визначення адміністративно-територіальної незалежності транспортного засобу, а саме не за місцем прописки власника, як було до тепер, а за місцем здійснення реєстрації (перереєстрації) транспортного засобу”, – йдеться у повідомленні.

Тобто кожний сервісний центр МВС видаватиме на транспортні засоби номерні знаки лише своєї області.

Зазначені вимоги не поширюються на номерні знаки, які громадяни України залишили на платному зберігання в сервісному центрі МВС.

У  міністерстві вважають, таке нововведення дозволить оптимізувати процес забезпечення сервісних центрів МВС номерними знаками, а також уникнути зайвих витрат: матеріальних на виготовлення і логістичних на доставку та зберігання у сервісних центрах МВС номерних знаків інших регіонів. У підсумку це призведе до економії грошей з бюджету.

Нагадаємо, Верховна Рада 16 лютого підтримала збільшення штрафів за порушення правил дорожнього руху для пішоходів та водіїв.

Читайте також:
Україна з вересня планує заборонити в’їзд автомобілів із номерами невизнаного Придністров’я

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна