Данілов: Якщо Україна починає розмовляти російською – чекайте Путіна

 

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов вважає, що Російська Федерація “захищає” за кордоном не росіян, а російськомовних.

Про це Данілов заявив у інтерв’ю “Радіо НВ”, яке опубліковане в четвер, 25 березня.

“Це їх завдання, це їх місія, вони собі так вигадали, вони живуть у своєму світі, вигаданому, і вони вважають, що має бути тільки російська імперія. Це у них такі імперські забаганки, які вони ніколи не припиняють і, на превеликий жаль, вони дуже дорого обходяться як для України, так і для Грузії, Молдови та всіх країн, які в оточенні Російської Федерації”, – сказав Данілов.




Він наголосив, що замість того, щоб займатися своїми внутрішніми справами, “Росія постійно пхає свого носа в інші країни, починає там роздмухувати ті речі, на які сусіди не мали би звертати уваги”.

“Є дуже небезпечна ситуація, пов’язана саме з мовою. Я вже неодноразово говорив, що Росія обрала таку доктрину, що вона вже захищає не росіян, вона захищає російськомовних. Це дуже небезпечна ситуація для будь-якої країни. І ми кажемо, що якщо Україна починає розмовляти російською мовою, то чекайте, що Путін буде захищати тих громадян, причому не запитуючи у цих громадян, чи потребують вони того захисту, чи ні”, — сказав Данілов.

Читайте також:
Данілов просить уникати слова “Донбас”, бо це російський наратив

Другою мовою в Україні має бути англійська, щоб убезпечити себе від “лінгвістичної війни” з РФ, – Данілов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна