Україна відкрила провадження щодо 23 російських артистів, які гастролювали в Криму

 

Прокуратура АР Крим та міста Севастополя відкрила кримінальне провадження щодо 23 російських артистів, які виступали на концерті з нагоди відкриття незаконно побудованого Керченського мосту з Росії до окупованого півострова.

Про це в понеділок, 22 березня, повідомила пресслужба прокуратури.

Там зазначили, що справу порушили за фактом незаконного в’їзду/виїзду росіян на окупований півострів.

Кримінальне провадження відкрили за зверненням голови ГО “Євромайдан-Крим” Сергія Мокренюка. Він також опублікував перелік російських артистів, які незаконно в’їжджали до Криму для виступу на концерті.

Так, у кримінальному провадженні фігурують Лариса Доліна, Діма Білан, Дмитро Харатьян, співачка Валерія, Григорій Лепс, Пелагея, Стас П’єха та інші.

Наразі росіянам інкримінують ч. 2 ст. 332-1 КК України (порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї). Досудове розслідування у кримінальній справі буде здійснювати Головне управління Служби безпеки України в АР Крим.

Читайте також:
Нардеп просить СБУ заборонити в’їзд реперу Басті, який виступав у Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна