На Одещині побили ветерана 28-ї бригади: мешканці вийшли на протест, поліція відкрила провадження

 

В Одесі на вулиці Генерала Бочарова побили ветерана АТО Євгена Кучинського. За словами дружини Євгена, до нападу причетні представники однієї з охоронних фірм міста.

Інцидент стався в середу, 17 березня.

Зі слів дружини Лариси Кучинської, її чоловік з 2014 служив у 28-й окремій механізованій бригаді Лицарів зимового походу, наразі він у запасі та працює водієм-кур’єром.

17 березня Євген приїхав по роботі до будинку на вулиці Генерала Бочарова, 44а та припаркував автівку на вільному місці.

“Мій чоловік приїхав і припаркував свою робочу автівку на вільному паркувальному місці. Це комусь не сподобалося, і вийшовши з будинку, куди він приїхав по роботі, його автомобіль заблокували. І далі пішло. П’ятеро озброєних людей почали бити людину, яка лежала на землі та не ворушилася”, – пояснила Лариса, яку цитує “Суспільне”.

Наразі Євген перебуває у лікарні зі струсом мозку, зламаним носом, забоями спини, грудної клітини та рук, додала дружина.

Фото: Думская

На її думку, до нападу причетні представники охоронної фірми Titan Security Group.

Як повідомили в пресслужбі Нацполіції в Одеській області, правоохоронці почали розслідування за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України. Згодом справу перекваліфікували на ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України.

Біля офісу охоронної фірми тим часом зібралися люди.

Зі слів ветерана АТО Сергія Гуцалюка, на акцію прийшли приблизно 150 людей з вимогою зустрітися з керівництвом охоронного агенства, аби вони пояснили інцидент, який стався 17 березня.

Фото: Думская

Згодом мітингарі зв’язалися з керівником фірми Titan Security Group Ованесом Кіракосяном, він заявив, що перебуває нібито в Києві, запевнив Гуцалюк.

“Вийшла жіночка, яка сказала, що працює прибиральницею та в офісі нікого немає. Хлопці побачили цю ситуацію, що у тій фірмі єдиний чоловік – це та жіночка, яка не побоялася вийти на таку велику масу людей”, – пояснив Гуцалюк.

Він додав, що до учасників акції підходили місцеві мешканці, які скаржилися на “нахабну та бандитську” поведінку представників охоронної фірми.
“Там неодноразово були побиття місцевих мешканців, та їм все сходило з рук. Ми будемо вимагати закриття цієї структури, позбавлення ліцензії та притягування до кримінальної відповідальності за побиття Євгена. А також нехай вони оплачують лікування і реабілітацію побитого офіцера Збройних сил “, – підкреслив Гуцалюк.

За його словами, 19 березня учасники АТО знову планували зібратися під офісом компанії, аби зустрітися з керівником фірми Titan Security Group Ованесом Кіракосяном.

Як з’ясувалося, помічник народного депутата Анатолія Урбанського виявився одним з учасників скандалу з побиттям ветерана.

Про це повідомив сам народний депутат на своїй сторінці у Facebook.

“Дуже неприємна історія сталася з моїм помічником в Одесі. На парковці одного з охоронних агентств сталася бійка за участю мого помічника на громадських засадах. Другим учасником бійки виявився ветеран АТО. Я не знаю, що там сталося і чому все переросло в бійку. У будь-якому випадку, подібні з’ясування відносин вважаю абсолютно неприйнятними! Усвідомлюю всю складність ситуації і гарантую, що його статус не стане індульгенцією, в разі якщо винним виявиться мій помічник. Я нікого покривати не стану! Нехай правоохоронні органи розбираються в події, а суд – визначає міру покарання для винуватця. Ніякого політичного втручання тут немає і бути не може”, – зазначив нардеп.

Керівник охоронної фірми Кіракосян є помічником Анатолія Урбанського.

Євген Кучинський – майор запасу, воював на сході України в рядах 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу, є одним із засновників громадської організації “Асоціація учасників антитерористичної операції Одещини”.

Читайте також:
Трьом поліцейським, які побили ветеранів АТО в центрі Львова, оголосили підозри

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна