Гуманітарний комітет рекомендує Раді прийняти законопроєкт про військових капеланів

 

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував народним депутатам прийняти законопроєкт “Про службу військового капеланства” (№4626) за основу в першому читанні.

Про це в середу, 17 березня, повідомила заступниця голови комітету, “слуга народу” Євгенія Кравчук у фейсбуці.

“Це важлива ініціатива, адже капелани від самого початку війни за покликом серця несли свою місію з морально-психологічної підтримки наших захисників. Законопроєкт спрямований на надання їм відповідного правового статусу, а значить і належного соціального забезпечення”, – написала Кравчук.

Народні депутати з різних фракцій у січні 2021 року зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №4626 “Про службу військового капеланства”.

Згідно із документом, капелани будуть консультувати військове командування з питань релігійної ситуації в підрозділі, в пункті постійної дислокації і в районах виконання завдань.

“З початком російської агресії проти України військові капелани стали невід’ємною частиною особового складу в Збройних силах України, Національній гвардії, Державній прикордонній службі та інших військових формуваннях. Однак вони ще не мають належного соціального захисту, оскільки перебувають там, як цивільні або волонтери. Ми пропонуємо створити відповідну службу і закріпити статус військових капеланів як військовослужбовців”, – сказав ініціатор цього законопроєкту, заступник голови фракції “Голос” Роман Костенко.

Читайте також:
На Дніпропетровщині воїни 93 омбр встановили хрест на місці майбутього гарнізонного храму. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна