Стало відомо, скільки держбюджет отримав із платних камер у СІЗО

 

За користування платною послугою з надання поліпшених побутових умов у слідчих ізоляторах сплачено майже 2,8 мільйона гривень.

Про інформує пресслужба Міністерства юстиції.

“2 795 326 грн заробили слідчі ізолятори України завдяки реалізації платних камер”, – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що кошти, зароблені під час експериментального проєкту, спрямовуються на ремонт безкоштовних камер слідчих ізоляторів.

Станом на 9 березня 2021 року, оновлено 39 безкоштовних камер на 280 місць. Найбільше – у Київському СІЗО – 11 камер на 138 місць.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів постановою від 22 квітня 2020 року запровадив експериментальний проєкт платної послуги з надання поліпшених побутових умов у слідчих ізоляторах, який триватиме до 31 грудня 2021 року.

У лютому 2021 року Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова звернулася до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом, яким просить визнати протиправним наказ Міністерства юстиції щодо провадження цього експериментального проєкту.

Читайте також:
Великий розпродаж в’язниць: в Україні вперше виставили на продаж колишню тюрму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна