Болгарія оголосила дату відкриття туристичного сезону й умови в’їзду

 

У Болгарії планують з 1 травня 2021 року відкрити туристичний сезон у країні та приймати туристів з держав, які не входять до Європейського Союзу.

Про це повідомила міністерка з питань туризму Болгарії Марія Ніколова, інформує BNR News.

“Наша ідея в цьому сезоні – відкрити сезон з 1 травня трохи раніше, що в умовах пандемії дає нам можливість дотримуватися заходів, запропонованих органами охорони здоров’я”, – сказала урядовиця.

Протиепідемічні заходи з розміщення і харчування на курортах будуть визначені 15 березня наказом міністра туризму.

Міністр охорони здоров’я  Костадін Ангелов заявив, що Болгарія долучиться до так званого “електронного зеленого туристичного сертифікату”, і що у кожного туриста, який бажає відвідати країну, буде три варіанти.

“Людина повинна або бути вакцинована, або перехворіти і мати антитіла, або мати негативний результат ПЛР-тесту”, – сказав Ангелов.

Ніколова додала, що Болгарія укладає додаткові двосторонні угоди про допуск туристів за довідками про вакцинацію.

“Ми вводимо єдині вимоги за європейськими стандартами, а саме – вакцина, ПЛР-тест – для тих, хто хворів на коронавірус, виданий не більше ніж через шість місяців після захворювання”, – сказала вона.

Прем’єр-міністр Бойко Борисов заявив, що свої кроки з відкриття для туристів Болгарія, яка не входить до Шенгенської зони, узгоджує з Єврокомісією.

За його словами, Болгарія має право, надане Європейською комісією, допускати туристів з “третіх країн”, які не є членами ЄС, з негативним результатом ПЛР-тесту, які мають антитіла або вакциновані вакциною, відмінною від схвалених у ЄС.

Читайте також:
Греція хоче відкрити кордони для іноземних туристів з 14 травня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна