З’їзд “дивізії” “слуг народу”: партія визначилася з доктриною для країни, Зеленський назвав головні закони

 

Голова владної партії “Слуга народу”, перший заступник голови партійної фракції у Верховній Раді Олександр Корнієнко назвав доктрину партії, ухвалену на з’їзді, “основною частиною розвитку України”.

Про це політик заявив у виступі на 11-му з’їзді владної партії, що проходить у Києві в суботу, 13 березня.

“Це буде той документ, який об’єднає та укрупнить все те, що вже напрацьовано. Там є наші засади концептуальні, ідеологічні – ми незмінні в своїх прагненнях – це центризм, радикальний центризм, це ті принципи, з якими президент йшов на вибори. Фактично доктрина тією чи іншою мірою – це основна частина стратегії розвитку країни. Це нам допоможе краще робити наші зміни”, – наголосив Корнієнко, якого цитує партійна пресслужба.

“Слуги” визначили свою доктрину як “дорожню карту “країни мрій”.

“Економіка з прозорими ринками, сучасна інфраструктура, міцні територіальні громади, чесна та відповідальна влада, мирна, незалежна та суверенна держава – побудова “країни мрій” для партії “Слуга народу – це реальність”, – ідеться в пресрелізі про ухвалення доктрини на XI з’їзді “СН”.

При цьому Корнієнко прокоментував основні результати діяльності політичної сили.

Він зазначив, що за результатами місцевих виборів у жовтні 2020 року “Слуга народу” отримала “феноменальні результати, яких не було в жодної партії”, тобто йдеться про кількість обраних депутатів місцевих рад.

Водночас Корнієнко нагадав, від партії влади на цих виборах не було обрано жодного мера в жодному обласному центрі країни.

За його словами, це “не буду казати ганебні, а неприємні результати”.

Також голова політичної сили поінформував, що на сьогодні у лавах партії – 7 тисяч членів, а за “армійськими стандартами – це дивізія”.

На з’їзді ухвалили зміни до статуту партії. Ними передбачено, що керівними органами “СН” між з’їздами буде політична рада, представників якої обиратимуть на з’їздах, а також національна рада громад. До цієї ради увійшли керівники обласних осередків, а також Київської та Криворізької міських організацій.

Криворізька міська організація партії “за особливістю нашої партії прирівнюється до обласної”, – сказав Корнієнко, маючи на увазі, що президент Володимир Зеленський і його соратники з “95-го кварталу” – з Кривого Рогу.

Серед інших, до нацради громад увійшов голова київського обкому “СН” Олександр Дубінський, який, хоч і виключений із парламентської фракції “слуг”, залишається на посаді в партії.

Не увійшов до жодного керівного органу “СН” голова Верховної Ради Дмитро Разумков, який також був присутній на з’їзді.

Новообрані члени політради та нацради громад “вперше в історії українських партій склали присягу”, похвалилася пресслужба “СН”.

“Ми вирішили запровадити практику складання присяги керівними особами політичної партії. Здається, в історії України такого не було. Ми робимо вперше. Це не просто формальність, а щоб усвідомити, будучи партією влади, що ми несемо повну відповідальність за те, що в країні відбувається на всіх рівнях”, – пояснив голова партії.

Президент Володимир Зеленський у своєму виступі на з’їзді, крім іншого, закликав “слуг народу” підтримати законопроєкти, які він вважає найважливішими.

“Сьогодні для України надважливими є закони, що закінчать земельну реформу, децентралізацію, запровадять народовладдя, закони, необхідні для судової реформи, економічного зростання, пенсійного забезпечення, амністії капіталів, подолання корупції, відновлення справедливості та виконання всіх інших наших обіцянок”, – зазначив Зеленський.

“Програма президента і партії “Слуга народу” – саме це наш порядок денний. Жодні правки будь-кого не зупинять нас на цьому шляху”, – заявив президент.

“Партія “Слуга народу” сьогодні починає новий період. Вважаю, ми, ви подорослішали, визнали помилки і зробили висновки. Ми поступово очищуємо команду від засланих козачків та випадкових людей (є й такі). І ми готові рухатись далі”, – сказав Зеленський.

Читайте також:
Голова фракції “Слуга народу” Арахамія отримав штраф за парковку на пішохідному переході. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна