Норвегія призупинила продаж російській компанії підприємства, що постачає двигуни для її флоту

 

Норвегія призупинила запланований продаж компанії Bergen Engines, частини Rolls-Royce, контрольованій РФ компанії до оцінки безпекових ризиків такого кроку.

Про це у вівторок, 9 березня, пише Reuters.

Зазначається, що британська Rolls-Royce оголосила про продаж компанії 4 лютого як частину плану, що має допомогти пережити економічні наслідки пандемії коронавірусу. Bergen Engines постачає свою продукцію, у тому числі – для флоту Норвегії.

Новим власником Bergen Engines має стати компанія зі структури російського “Трансмашхолдингу” – TMH Group, сплативши за неї 150 млн євро.

Норвезьке агентство з нацбезпеки спершу проаналізує, чи такий продаж не зашкодить безпеці флоту країни.

Міністр юстиції Моніка Маленд зазначила, що Норвегія вітає іноземні інвестиції, але має враховувати і потенційні ризики для нацбезпеки, якщо йдеться про стратегічні галузі.

“У цьому випадку є значна невизначеність щодо інтересів у сфері національної безпеки, і на це питання потрібно звернути увагу. Ми поки не знаємо, якими будуть висновки”, – зауважила вона.

Речник Rolls-Royce повідомив, що компанія поінформувала уряд Норвегії про свої наміри перед анонсуванням продажу, але розуміє прагнення уряду ретельніше оцінити контракт.

Читайте також:
Поблизу Норвегії у російського криголама заглохли двигуни

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна