На Кіпрі відмежовуються від мігрантів колючим дротом біля буферної зони, яку контролює ООН

 

Уряд Кіпру вирішив прокласти колючий дріт на ділянці буферної зони, контрольованої ООН і зазнав різкої критики через рішення.

Цього тижня робітники почали прокладку колючого дроту на південній стороні буферної зони приблизно за 30 км на захід від столиці Нікосії, передає Associated Press.

В уряді кажуть, що на Кіпрі найбільша кількість заяв про надання притулку на душу населення в Євросоюзі. Більшість з цих прохачів притулку перетинають буферну зону, потрапивши на північ острова, часто комерційними рейсами.

Критики, включаючи опозиційну партію AKEL, заявили, що цей крок залишає тільки “величезні питання, оскільки він має на меті встановлення меж і посилення поділу нашої батьківщини”.

Уряд наполягає, що цей крок необхідний, щоб зупинити наплив мігрантів з півночі острова, але критики кажуть, що план “неефективний” і тільки підживлює побоювання, що розділ буде закріплений на тлі нових зусиль із відновлення мирних переговорів.

Довідково:
Кіпр був розколотий за етнічною ознакою в 1974 році, коли Туреччина вторглася після державного перевороту прихильників союзу з Грецією.
Кіпріоти-турки в північній частині острова проголосили незалежність майже десять років по тому, але тільки Туреччина визнає їх.
Кіпр приєднався до Європейського Союзу в 2004 році, але тільки південна частина, де знаходиться міжнародно визнаний уряд, користується всіма перевагами.

Читайте також:
Кіпр відкриє кордон для українських туристів, але є умови

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна