У Пирогові хочуть створити музей кримськотатарської культури, – Сеїтаблаєв

 

На території Національного музею народної архітектури та побуту України “Пирогів” (Київ) збираються створити музей кримськотатарської культури.

Про це на відкритті виставки “Вірність собі – не злочин” в МЗС України у вівторок, 9 березня, повідомив директор “Кримського дому” Ахтем Сеїтаблаєв.

“Я дуже вдячний, що ще одним майбутнім кроком для того, щоб ми якомога більше знали один про одного, могли гідно презентувати культуру кримських татар (бо культура – це, можливо, один з найміцніших інструментаріїв для ідентифікації самого себе) стане музей кримськотатарської культури, який ми разом з МЗС, Українським інститутом, Міністерством культури мріємо побудувати на території музею етнографії “Пирогів”, – цитує Сеїтаблаєва інформаційне агентство “Інтерфакс-Україна”.

Раніше повідомлялося, що Український культурний фонд спільно з “Кримським домом” і “Українським інститутом” оголосили конкурс на масштабний проєкт популяризації культури Криму із загальним бюджетом ЛОТу в десять мільйонів гривень.

“Підтриманий ЛОТ-ом проєкт стане першими кроком для формування постійного виставкового простору в Національному музеї народної архітектури та побуту України (Музеї Пирогова), де засобами мистецтва буде презентовано культуру Криму”, – пояснили у пресслужбі Мінкульту.

Читайте також:
МінТОТ показало проєкт концепції розвитку кримськотатарської мови в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна