Україна дзеркально відповість на російську активність на фронті, – Кравчук

 

Українська делегація в Тристоронній контактній групі запропонує розглянути свій мирний сценарій щодо ситуації на Донбасі у відповідь на активність сил РФ. Якщо окупанти його не приймуть, тоді Україна змушена буде активніше протистояти російській агресії.

Як повідомляє “Укрінформ”, про це заявив голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук у коментарі телеканалу “Дом”.

“Ми знаємо, що стягуються війська, що проходять тренування, навчання. Але українська армія вже не така, як п’ять років тому — ми готові захищати свою землю… Ми не можемо не бачити загроз, вони є. І на них ми будемо відповідати адекватно, будемо відповідати дзеркально. Але не провокуючи будь-які дії, небезпечні для життя людей”, — зазначив глава української делегації в ТКГ.

Кравчук додав, що всі українські силові й військові структури повною мірою володіють інформацією щодо ситуації уздовж лінії зіткнення.

“Збройні сили України, СБУ, МВС та їх служби, прикордонні війська — всі наші українські сили володіють ситуацією на Донбасі. Мають інформацію, отриману різними шляхами — через розвідку та іншими способами. І для нас чогось несподіваного немає”, — сказав Кравчук.

На його переконання, у своїх діях Україна не буде самотня, Європа і США допоможуть протистояти російській агресії.

“Кожен день я чую заяви у Вашингтоні, в Брюсселі, що Європа все більше розуміє, хто виступає агресором — Росія. Сполучені Штати Америки заявляють, що суверенітет України не залишиться без допомоги, допомога буде нарощуватися”, — сказав Кравчук.

Читайте також:
Україна розцінює заяву бойовиків “ДНР” як спробу РФ вийти з перемир’я, – Кравчук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна