Справа про стрілянину нардепа Пашинського: потерпілий відкликав позов – узяв грошима

 

У кримінальній справі колишнього народного депутата Сергія Пашинського, якого підозрюють у завдаванні тяжких тілесних ушкоджень В’ячеславу Хімікусу, потерпілий відкликав позов після отримання матеріальної компенсації.

Про це 9 березня написала у фейсбуці адвокатка Хімікуса Марина Паринова.

“Тепер вирок залежить лише від аргументованості сторони обвинувачення та позиції суду. Надалі розгляд кримінальної справи щодо Сергія Пашинського триватиме, але без участі потерпілого”, зазначила вона.

Хімікус повідомив суду, що йому виплатили компенсацію та він відмовляється від претензій щодо Пашинського.

Як передають “Ґрати”, потерпілий не назвав суму компенсації, проте зазначив, що вона менша за 1,5 млн грн, які він вимагав у позові. Він також не розповів, хто передав йому гроші, але зазначив, що з Пашинським не зустрічався.

Як інформувала “Новинарня“, у Васильківському районі під Києвом 31 грудня 2016 року, за кілька годин до Нового року, стався інцидент між депутатом від “Народного фронту”, головою Комітету ВР з питань оборони й нацбезпеки Сергієм Пашинським та місцевим мешканцем Хімікусом, в результаті якого Пашинський зі свого пістолета прострелив чоловікові ногу.
За версією депутата, він застосував зброю лише після того, як зробив попереджувальний постріл вгору, а другий постріл здійснив уже після удару пляшкою, якого йому по голові завдав Хімікус.
Натомість постраждалий В’ячеслав Хімікус стверджував, що Пашинський стріляв без попередження, цілився не в ногу, тож чоловік мусив захищатись.
Обидва сходилися на тому, що Пашинський зі зброєю сам вийшов зі свого авто до Хімікуса.
Наприкінці липня 2017 року Генпрокуратура закрила справу про стрілянину за участю Пашинського, заявляючи, що не виявила в його діях складу злочину.
Після приходу до влади Володимира Зеленського слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань 4 жовтня 2019 року повідомили про підозру колишньому нардепу Пашинському в заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження.
Спочатку (7 жовтня) Печерський районний суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а в грудні 2019-го змінив, пом’якшивши його на домашній арешт. 18 грудня Пашинського випустили із СІЗО.
У липні 2020-го ДБР передало справу до суду.

Читайте також:
Обшуки НАБУ і в “Українській бронетехніці”, у Пашинського і Вінника: екснардеп пояснює

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна