Вибухи на військовій базі в Екваторіальній Гвінеї: 17 загиблих, сотні постраждалих

 

В Екваторіальній Гвінеї в неділю, 7 березня, поблизу військової бази в місті Бата трапилася серія вибухів, унаслідок чого загинули щонайменше 17 людей, ще більш ніж 400 отримали травми.

Про це інформує ВВС.

Попередньої причиною вибухів назвали спалення сухостою та необережне зберігання динаміту на військовій базі.

Кількість загиблих може зрости, адже чимало людей опинилися під завалами.

Президент Обіанг Нгема заявив, що вибухи були спричинені “халатністю підрозділу, якому доручили зберігати динаміт та вибухові речовини” на військовій базі. Президент звернувся за міжнародною допомогою.

Міністерство охорони здоров’я Гвінеї повідомило, що з району вибуху госпіталізували 420 людей. Уряд закликав людей здати кров для постраждалих. Деякі лікарні переповнені травмованими, їх розміщують на підлозі.

Як відомо, що президент Нгема править країною вже 41 рік. За даними Світового банку, 76% від населення у 1,5 мільйони живуть у бідності.

Читайте також:
Інтерпол розшукує двох росіян через вибухи у Бейруті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна