МОК не визнає обрання Віктора Лукашенка главою НОК Білорусі

 

Виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету не визнав підсумки виборів президента Національного олімпійського комітету Білорусі.

Про це в понеділок, 8 березня, повідомляє пресслужба МОК.

“Виконком МОК сьогодні ввів тимчасові санкції стосовно НОК Білорусі. Зокрема, не визнавати обрання Віктора Лукашенка новим президентом НОК Білорусі, а також Дмитра Баскова – членом виконавчого комітету НОК Білорусі”, – йдеться в повідомленні.

Також продовжено відсторонення НОК Білорусі і його виключення з числа учасників усіх заходів, що проходять під егідою МОК.

Нагадаємо, в грудні 2020 року Міжнародний олімпійській комітет заборонив Олександру Лукашенку відвідувати заходи МОК, в тому числі Олімпійські ігри.

Таке рішення було прийнято через переслідування спортсменів за політичними мотивами.

В кінці лютого 2021 року Лукашенко склав повноваження президента олімпійського комітету Білорусі. Замість нього на цю посаду обрали його 45-річного сина Олександра.

Читайте також:
Білорусь перетворилася на військовий округ РФ, – розвідка Естонії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна