Президентка Єврокомісії та Джо Байден переговорили про Україну в телефонній розмові

 

Президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн і президент США Джо Байден під час телефонної розмови обмінялися думками щодо ситуації в Україні.

Із відповідними заявами в п’ятницю, 5 березня виступили і фон дер Ляєн, і Білий дім.

За словами голови Єврокомісії, під час розмови вони домовились активізувати співпрацю як партнери-однодумці та підтримати демократію, стабільність та процвітання на тлі швидко мінливого міжнародного середовища.

“Ми будемо робити це у тісній співпраці з НАТО. Ми поділяємо стратегічний погляд на Росію. Я запропонувала тісно координувати нашу політику та заходи щодо Східної Європи, зокрема. Ми поділилися своїми поглядами на ситуацію в Україні” – зазначила фон дер Ляєн, заяву якої цитує “Європейська правда”.

За словами президентки Єврокомісії, телефонна розмова з Байденом “був першим із багатьох обмінів думками й початком хорошого особистого партнерства”.

Байден висловив підтримку Євросоюзу та свою прихильність відновленню і пожвавленню партнерства США і ЄС, відзначивши спільні цінності та найбільші у світі торговельні та інвестиційні відносини.

“Лідери також домовились про координацію з питань, що становлять спільний інтерес, включаючи Китай, Росію, Білорусь, Україну та Західні Балкани” – йдеться у повідомленні Білого дому за результатами розмови.

Лідери США та ЄС домовилися на чотири місяці зупинити дію тарифів, які пов’язані з суперечками довкола Всесвітньої торгової організації. Крім того, вони обговорили співпрацю для подолання пандемії коронавірусу.

Як інформувала “Новинарня“, США підтримали санкції України проти Медведчука.

Читайте також:
Байден на рік продовжив санкції проти Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна