Посли G7 закликали з’їзд суддів України відкласти призначення до ВРП і КС

 

Посли країн-членів “Великої сімки”  закликали з’їзд українських суддів відкласти призначення суддів до Вищої ради правосуддя  та Конституційного суду до затвердження нових процесів їхнього відбору.

Відповідний заклик дипломати найрозвинутіших демократій світу поширили в п’ятницю, 5 березня, в Twitter після зустрічі з керівництвом Верховного суду та Ради суддів.

“Посли закликали з’їзд суддів відкласти призначення до Вищої ради правосуддя та Конституційного суду до встановлення прозорих процесів відбору, що заслуговують на довіру”, – повідомляється у Twitter групи послів G7.

Згідно з повідомленням, на зустрічі із керівництвом Верховного Суду України та Ради суддів дипломати вказали на “прагнення G7 допомогти Україні у проведенні судової реформи, яка забезпечить об’єктивне, незалежне, професійне, підзвітне та справедливе правосуддя для всіх українців”.

“Найважливішою частиною всебічної реформи, яка включає реформу Вищої ради правосуддя, є забезпечення доброчесності, етичності та кваліфікованості кадрів, які отримують призначення у судовій системі”, – йдеться у повідомленні.

XVIII з’їзд суддів України запланований на 9-11 березня в готелі “Президент готель” в Києві. На обговорення з’їзду, зокрема, має бути винесено питання про обрання членів Вищої ради правосуддя, про призначення судді Конституційного Суду України та про обрання Ради суддів України.

Читайте також:
Зеленський : Успішна реформа судів є каталізатором інтеграції в ЄС і НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна