Євросоюз запускає програму підтримки економічного розвитку Донбасу

 

Європейський Союз розпочинає нову програму підтримки економічного розвитку Донбасу, її запуск очікується в 2021 році.

Про це у вівторок, 2 березня, заявив президент Європейської ради Шарль Мішель на пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським.

“ЄС надав значну підтримку Україні для пом’якшення впливу конфлікту. І цього року ми починаємо нову програму для підтримки економічного розвитку і надання державних послуг у цьому регіоні”, – зазначив Мішель.

“Ми на Європейському континенті в 2021 році. І тут війна (на Донбасі, – “Н”). Це реальність, за яку соромно”, – заявив він і додав, що позиція ЄС щодо підтримки незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України є незмінною.

Крім того, він підкреслив, що Росія є стороною війни на Донбасі, а не посередником у врегулюванні конфлікту.

“Росія не проявила тих позитивних кроків, які зробила Україна для впровадження мінських угод. І саме тому наші економічні санкції проти Росії залишаться. Росія є частиною цього конфлікту, а не посередником”, – наголосив Шарль Мішель.

Читайте також:
Президент Євроради Шарль Мішель розпочав візит в Україну: що в планах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна