Кравчук пов’язав загострення на Донбасі із санкціями проти Медведчука

 

Збільшення числа обстрілів з боку окупаційних військ РФ на Донбасі пов’язана із санкціями проти кума Путіна Віктора Медведчука та його телеканалів в Україні.

Про це заявив глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук в інтерв’ю російській службі “Німецької хвилі”.

Кравчук відмовився називати ситуацію на Донбасі “ескалацією конфлікту”, проте визнав, що загострення відбувається.

“Я думаю, це пов’язано саме з тим, що Україна почала активно діяти, що Зеленський наклав санкції на проросійські канали через їхню пропаганду, ввів санкції проти Медведчука. Тобто вони відчули, що Україна перейшла від слів до справи”, – сказав глава делегації в ТКГ.

“Плюс, як Європа оцінила дії Росії, ситуація з “Північним потоком-2”, виступи Байдена і його команди… Вони (росіяни – “Н”) зрозуміли, що ситуація не на їхню користь, і почали показувати, що вони також мають силу і можуть щось зробити”, – вважає Кравчук.

Водночас він не називає це прямою помстою Росії за санкції проти Медведчука.

“Я не думаю. Це – не помста. Тому що вони ніколи не припиняли реалізацію ідеї, що Україна повинна бути “під Росією”, ніколи… Цю тезу ніхто не скасовував. Тому нам, щоб остаточно відірватися від Росії, потрібно реально стати членом ЄС, реально членом НАТО, реально отримати статус особливого партнера США. І це ми не просимо. Ми знаємо, що апетити Росії не закінчуються на Україні”, – зазначив глава української делегації в ТКГ.

Нагадаємо, в лютому 2021 року число бойових втрат ЗС України на Донбасі сягнуло десяти осіб.

Читайте також:
ООС: 14 обстрілів за добу, поранені 11 (!) українських військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна