На виставці в Абу-Дабі путініст Сігал представляв розроблений в Україні бронетранспортер “Шторм”. ФОТО

 

Голлівудський актор Стівен Сігал, відомий також як громадянин РФ, прибічник політики Путіна, окупації Криму й Донбасу, перебував на Міжнародній виставці озброєнь IDEX-2021 в Абу-Дабі (ОАЕ) як офіційний представник бренду Streit. Під цією маркою на IDEX’і було представлено зокрема бронетранспортер, створений у співпраці з українською компанією Highland Systems.

Як передає “Новинарня“, про те, що Сігал представляв розроблений в Україні броньований гусеничний електромобіль під назвою Storm, широко сповіщали російські та російськомовні сайти, починаючи із заблокованого в Україні “Авто Mail.ru”.
Ця новина верифікована. Її першоджерелом є англомовна версія солідного еміратського видання The National News. Стаття про роль Сігала на виставці в ОАЕ вийшла там 23 лютого.

Початково фірму Streit заснував у Москві росіянин Герман Гуторов для імпорту в Росію інкасаторських машин.
У 1992 році Гуторов емігрував до Канади й організував там власне виробництво броньованих автомобілів. Бізнес компанії активно розширюється в Росію, США та Азію. У 2009 році Streit Group почала співпрацю з російським автовиробником КамАЗ. А влітку 2014-го уклала угоду на ліцензійне виробництво на українському підприємстві “АвтоКрАЗ” бронемашин Streit Group Cougar (на шасі Toyota Land Cruiser 79, під найменуванням KrAZ Cougar) і KrAZ Spartan (на шасі Ford 550).
Із 2005 року головний офіс Streit Group розташований в Об’єднаних Арабських Еміратах.

На виставку IDEX 2021 року в Абу-Дабі Streit Group привезла чотири нові бронетранспортери, зокрема гусеничний електромобіль Storm.

Стівен Сігал (ліворуч) біля українсько-канадсько-еміратського броньовика Storm від Streit Group на виставці IDEX 2021 в Абу-Дабі (ОАЕ)

Ця машина була розроблена київською компанією Highland Systems та призначена як для військового, так і для цивільного використання. Саме “Шторм”  – “щось середнє між Lamborghini і винищувачем-невидимкою типу Stealth” – сподобався Сігалу найбільше.

“Це чудова машина, і вона робить багато чудових речей. “Шторм” ходить по воді, ходить по суші – він броньований і захищений від бомб. Ця річ дивовижна. Якби я міг взяти будь-який із цих транспортних засобів, я б узяв його”, – сказав Стівен Сігал.

У коментарі журналістам актор зізнався, що з дитинства захоплюється військовою технікою та зберігає у себе “тисячі одиниць зброї”.

На питання, як це – співпрацювати з компанією-виробником військової техніки, Сігал відповів, що Streit – не військова компанія, а компанія, яка допомагає людям.
“Вона створює бронетехніку для країн, які можуть зазнати нападу, щоб ті змогли себе захистити”, – сказав актор.

“Шторм”: довідка

Як зазначає сайт “Дивогляд“, компанія Highland Systems почала розробляти прототип броньовика “Шторм” в Києві два роки тому, але через брак коштів і технічних можливостей виникли проблеми. Тоді розробники звернулися з пропозицією партнерства до Streit Group, і за п’ять місяців вони разом зібрали перший зразок машини.

Фотогалерея:

броньований електромобіль STORM - Highland System_3 броньований електромобіль STORM - Highland System_2 броньований електромобіль STORM - Highland System_1 броньований електромобіль STORM - Highland System
<
>

Highland Systems вказує, що Storm оснащений двома електродвигунами, які в сумі видають 590 кінських сил (кожен з них розвиває по 4400 Нм крутного моменту). Ще один електродвигун потужністю 200 к.с. і 1000 Нм крутного моменту відповідає за рух по воді.

Броньовик нібито може працювати без зупинок від 18 до 36 годин. Акумулятори “Шторма” можна зарядити дизельним генератором.

На суші автомобіль може розганятися до 140 км/год. Його повна маса становить 8 тонн.

“Шторм” обладнаний композитними гумовими гусеницями, які знижують опір коченню в порівнянні зі звичайними сталевими гусеницями.

Електромобіль планують озброїти кулеметом, протитанковою системою та українським баштовим бойовим модулем “Сармат”.

У компанії заявляють, що завдяки тиску на землю 230 г/кв. см “Шторм” може проїхати над деякими мінами без їх спрацьовування.

Також пишуть, що на плаву “Шторм” спроможний витримати хвилю висотою 1,5 метра.

Путініст Сігал

Американський актор Стівен Сігал, 1952 р.н., найбільш відомий як зірка бойовиків 1990-х років та майстер східних бойових мистецтв.

Крім паспорта США, він має громадянства Росії і Сербії.

Президент РФ Володимир Путін надав Сігалу громадянство Російської Федерації 3 листопада 2016 року.

Стівен Сігал відомий цілковито проросійськими поглядами — він підтримує агресивну політику Кремля щодо Грузії та України (зокрема, окупацію й анексію Криму, агресію РФ на Донбасі) та вважає американські ЗМІ упередженими щодо Росії.

Сігал неодноразово брав участь у спільних заходах із Володимиром Путіним. Він із політичних мотивів відвідував окупований Крим, був на байкерському шоу в Севастополі, був у Чечні на особисте запрошення Рамзана Кадирова.

27 квітня 2017 року СБУ повідомила, що відповідно до ч. 1 ст. 13 Закону України “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства” і ст. 7 Закону України “Про основи національної безпеки України” Стівену Сігалу на 5 років заборонили в’їжджати на територію України.
Наказом Міністерства культури України від 20 вересня 2017 року Сігала внесли до “Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України”.

Читайте також:
Актор Стівен Сігал став представником МЗС Росії у США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна