Резніков назвав вакцинацію в Криму й ОРДЛО “воєнним злочином”

 

Вакцинація від COVID-19 на окупованих територіях є воєнним злочином. Російська вакцина “Супутник V”, яка використовується для цього, не зареєстрована в Україні.

Про це журналістам в кулуарах форуму розвитку громад і територій заявив віце-прем’єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков у четвер, 25 лютого.

“Я переконаний, що використання несертифікованої вакцини на території України… без дозволу українського уряду, без сертифікації, будь-які випробування на людях якоїсь там вакцини – це воєнний злочин”, – зазначив Резніков, якого цитує “РБК-Україна”.

Він також додав, що українська сторона відкрила всі КПВВ, щоб люди могли перейти лінію розмежування та отримати медичну допомогу, але окупанти блокують пропуск і створюють “медичний геноцид”.

Як інформувала “Новинарня“, 1 лютого 2020 року окупований Донецьк заявив про перші щеплення російською вакциною “Спутник V”.

Читайте також:
РФ використовує вакцину “Спутник V” для політичного впливу на ОРДЛО, – Шмигаль

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна