Група кораблів НАТО зайшла в Чорне море для навчань з ВМСУ

 

Друга постійна протимінна група НАТО (SNMCMG2) 25 лютого увійшла в Чорне море, щоб, серед іншого, провести навчання з ВМС України.

Про це в четвер, 25 лютого, повідомили в пресцентрі Об’єднаного морського командування Альянсу.

“Друга постійна протимінна група НАТО входить в Чорне море в четвер, 25 лютого, в рамках першого розгортання НАТО в 2021 році. Болгарські та румунські мінно-тральні кораблі приєднуються до групи після її заходу в Чорне море”, – сказано у заяві.

Під час перебування у Чорному морі група перебуватиме у складі з:

  • турецького флагмана Sokullu Mehmet Pasa;
  • фрегата BGS Priboy (Болгарія);
  • тральщиків ROS Lupu Dinescu (Румунія), ESPS Tajo (Іспанія) і TCG Ayvalık (Туреччина).

Група візьме участь в румунсько-болгарських навчаннях з протимінної боротьби “Посейдон” і проведе навчання з ВМС України.

Крім навчання, група НАТО також відвідає порти Констанци в Румунії та Одеси в Україні.

“Використовуючи переваги нашої діяльності в Чорному морі, такі як багатонаціональні навчання, відвідування портів, проходження навчань і патрулювання, розгортання SNMCMG2 в Чорному морі є важливою можливістю, що сприяє досягненню взаєморозуміння, взаємодії і довіри з нашими союзниками і партнерами”, – прокоментував командувач SNMCMG2, капітан ВМС Туреччини Юсуф Карагюлле.

Читайте також:
“Двері НАТО для України відчинені”: Зеленський переговорив зі Столтенбергом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна