Глава Microsoft звинуватив Росію в масштабній кібератаці у США

 

Корпорація Microsoft прямо звинуватила російську Службу зовнішньої розвідки у руйнівній кібератаці проти щонайменше дев’яти федеральних відомств і десятків приватних підприємств США.

Про це в середу, 24 лютого, інформує “Європейська правда” з посиланням на американські ЗМІ.

Виступаючи перед комітетом Сенату з питань розвідки, президент Microsoft Бред Сміт заявив, що, ймовірно, потрібен час, поки уряд США офіційно дійде до такого же висновку.

“На цьому етапі ми побачили суттєві докази, які вказують на російське агентство зовнішньої розвідки, і ми не знайшли жодних доказів, що ведуть нас кудись ще”- сказав Сміт.

Поки американські спецслужби заявили лише, що напад здійснив актор, який “імовірно є росіянином”.

Адміністрація президента Джо Байдена готує санкції та інші заходи у відповідь, спрямовані на Росію через хакерську кампанію, заявив CNN американський чиновник, знайомий з планами адміністрації. Дискусії щодо них все ще тривають, але їх схвалення це питання декількох тижнів, додав чиновник, зазначивши, що пакет, ймовірно, включатиме санкції та кіберкомпонент.

Оформивши свою відповідь, зазначає чиновник, Сполучені Штати будуть стверджувати, що порушення виходить за межі поодинокого випадку шпигунства, і відповідь розглядається в більш широкому контексті зловмисної діяльності Російської Федерації.

Йдеться про кібератаку, що тривала з весни 2020 року і сталася через програмне забезпечення компанії SolarWinds та Microsoft. Вважається, що у США внаслідок неї постраждали близько ста організацій та дев’яти федеральних агентств, та що хакери ймовірно пов’язані з Росією.

Представники постраждалих компаній, включно з SolarWinds, Microsoft та компанії з кібербезпеки FireEye Inc та CrowdStrike Holdings повідомили сенаторам, що реальні масштаби кібервтручання досі невідомі, тому що постраждалі організації не обов’язково повідомляють про це.

Читайте також:
Хакери РФ хотіли зламати систему документообігу держорганів, – РНБО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.