ОБСЄ зафіксувала 21 невідведений російський “Град” на окупованій Луганщині

 

Патруль СММ ОБСЄ зафіксував у неділю, 21 лютого, 21 реактивну систему залпового вогню, розміщену з порушенням ліній відведення.

Про це йдеться у щоденному звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні № 42/2021 від 22 лютого 2021 року.

Згідно з документом, патруль СММ виявив 20 лютого 21 реактивну систему залпового вогню (БМ-21 “Град”, 122 мм) неподалік населеного пункту Хрустальний (раніше – Красний Луч, 56 км на південний захід від Луганська).

У звіті також повідомляється про перешкоджання польотам безпілотників на тимчасово окупованій території Донбасу.

“19 лютого БПЛА СММ дальнього радіуса дії зазнавав впливу перешкод сигналу обох модулів GPS (за оцінкою, у результаті глушіння) під час польоту неподалік населеного пункту Олександрівка (непідконтрольний урядові, 20 км на південний захід від Донецька), а також дії перешкод сигналу GPS (за оцінкою, внаслідок ймовірного глушіння), пролітаючи біля Петрівського (непідконтрольний урядові, 41 км на південь від Донецька) та Оленівки (непідконтрольний урядові, 23 км на південний захід від Донецька)”, – повідомили в СММ.

Крім того, 21 лютого в окупованому населеному пункту Дачне (непідконтрольний урядові, 47 км на захід від Луганська) під час польоту БПЛА малого радіуса дії було зафіксовано 4 постріли зі стрілецької зброї, за оцінкою, у бік БПЛА. Приземливши літальний апарат, команда СММ помітила, що одну стійку шасі БПЛА було пошкоджено, за оцінкою, внаслідок ураження вогнем зі стрілецької зброї.

Команда Місії була змушена залишити цей район.

Читайте також:
ОБСЄ назвала чотири основні гарячі точки на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна