СБУ затримала активіста “кримської весни”, який сприяв окупації півострова

СБУ табличка

 

Контррозвідники СБУ звітують, що викрили активіста так званої “кримської весни”, який сприяв окупації АР Крим російськими агресорами.
Слідчі органів безпеки повідомили чоловіку про підозру за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Про це у вівторок, 23 лютого, інформує пресцентр СБУ.

Оперативники спецслужби встановили особу мешканця тимчасово анексованого Криму під час в’їзду на материкову частину України.

Задокументовано, що навесні 2014 року він ініціативно вступив до громадської організації “Автоканал Севастополя”, у якій сприяв РФ анексії території півострова. Також у складі так званої кримської “Самооборони” зловмисник здійснював спостереження на виборчих дільницях під час незаконних виборів фейкового 2парламенту Республіки Крим” та підбурював місцевих жителів до участі у незаконному голосуванні”, – інформують у спецслужбі.

В СБУ заявили, що мають докази, що підозрюваний був нагороджений російською окупаційною адміністрацією медаллю “В ознаменование 5 годовщины начала русской весны 23.02.2014-23.02.2019”.

Триває досудове слідство за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:
У Києві затримали ексбойовика “самооборони Криму”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна