На Донбасі загрози захоплення “сірої зони” немає, – Хомчак

 

Загрози захоплення “сірої зони” на Донбасі наразі не існує, однак Збройні сили України готуються до всіх можливих варіантів розвитку ситуації.

Як передає “Новинарня“, про це в понеділок, 22 лютого, заявив головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак під час спільної пресконференції в Києві з міністром оборони Андрієм Тараном.

“Такого поняття у військовій термінології, як “сіра зона”, немає, є поняття “міжпозиційний простір” – це між позиціями противника і нашими позиціями. Сьогодні – це не є таємниця – всі знають, що міжпозиційний простір уздовж 409 кілометрів лінії зіткнення становить від 70 метрів між позиціями до 1-1,5 км. Тому загроз, що сьогодні хтось піде займати міжпозиційний простір (немає,“Н”) – сказав Хомчак.

За його словами, для проведення якихось активних дій має бути конкретна мета.

“Яка мета того, що противник зменшить міжпозиційний простір з 1000 до 700 метрів, – щоб бути більш вразливим для наших військ?”, – зауважив головнокомандувач.

Відповідаючи на запитання щодо готовності ЗСУ до наступальних дій у раз погіршення ситуації на Донбасі, міністр оборони Андрій Таран зазначив, що рішення про застосування ЗСУ ухвалюватиме верховний головнокомандувач – президент Володимир Зеленський.

“Питання щодо застосування Збройних сил розробляє головнокомандувач ЗСУ, він відповідає за застосування, безумовно, із залученням Міністерства оборони. Але питання безпосередньої розробки планів – це питання Генерального штабу”, – наголосив міністр.

Своєю чергою головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак запевнив, що українське військо готове до будь-якого варіанту розвитку подій.

“Щодо наступальних дій, то минулого року ми розпочали підготовку всіх наших військових частин бойових до дій у наступі на урбанізованій місцевості, тому що ми до цього теж повинні бути готові. Тому готуємо війська до всіх можливих варіантів розвитку ситуації”, – наголосив Хомчак.

Читайте також:
Під Авдіївкою від ворожого обстрілу з РПГ загинув старший солдат Сергій Петраускас із 72 омбр

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна