На “Чонгарі” затримали перевізника, який доставляв людей з Донецька до Криму через РФ

 

Українські прикордонники звітують, що на адмінкордоні між Кримом і Херсонською областю на виїзді з півострова правоохоронці виявили чоловіка, який незаконно перевозив пасажирів.

Як повідомляють у п’ятницю, 19 лютого, в Херсонському прикордонному загоні Держприкордонслужби України, водієві, який перевозив людей за маршрутом “Донецьк-Росія-Крим”, загрожує кримінальна відповідальність.

За інформацією відомства, 18 лютого п’ятеро громадян України їхали з Криму на материкову частину України на автомобілі Nissan через контрольний пункт в’їзду-виїзду “Чонгар”. Під час перевірки документів українські прикордонники встановили, що “всі вони незаконно потрапили на територію Криму з Росії”.

“Водій автомобіля організував і здійснив незаконне переправлення своїх пасажирів з тимчасово окупованої частини Донецької області до Росії і згодом через Керченський міст до Криму і на материкову частину України”, – йдеться у повідомленні.

У діях водія, за інформацією прикордонників, вбачаються ознаки кримінального злочину, передбаченого ст. 332 КК України “Незаконне переправлення осіб через державний кордон України”, про що прикордонники повідомили представників Національної поліції. Чоловіка передали співробітникам Нацполіції.

Його ім’я і прізвище не вказані, коментарі також відсутні. Про долю решти пасажирів не повідомляється.

У січні українські прикордонники виявили понад 60 громадян, які порушили правила відвідування Криму.

Читайте також:
На КПВВ “Чонгар” водій на позашляховику намагався прорватися до окупованого Криму. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна