На Занзібарі застрягли 180 українських туристів. Голова ДМС – серед них

 

Міністерство закордонних справ та посольство України в Кенії працюють над поверненням близько 180 українських туристів, які затрималися на Занзібарі через поломку літака.

Про це в понеділок, 15 лютого, повідомив речник МЗС Олег Ніколенко у твітері.

“Близько 180 українських туристів застрягли на Занзібарі. Зламався літак. МЗС та посольство в Кенії працюють з туроператором, щоб він забезпечив громадян належними умовами перебування на час затримки та якомога швидше вирішив питання їхнього повернення”, – написав він.

Як уточнює українська служба BBC News, йдеться про рейс PQ6972 авіакомпанії SkyUp. Він мав вилетіти до Києва 13 лютого о 12:50 за місцевим часом.

Серед туристів є також громадяни Білорусі, повідомляють пасажири.

Застряг на Занзібарі і голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк із дружиною Анастасією Зінченко, яка стала відома рік тому як “Настя із Уханя”, – разом зі своїм песиком вона не могла тоді повернутися до України через початок пандемії.

“Ми планували цей день провести в Києві, вечеря вдома. Але ми отримали ще один день біля океану у теплій країні! Хіба це не диво?!”, – пише дівчина в Instagram. І додає: “Це найкращий день Святого Валентина у моєму житті”.

Кілька пасажирів повідомили, що минулої ночі не всім забезпечили готель. А ті, кому житло таки надали, скаржились на погані умови.

“Ми спочатку ночували на вулиці, спали на траві, а потім групу пасажирів, в якій я був, заселили у жахливий готель у небезпечному районі Занзібар Сіті поруч із місцевим клубом та борделем”, – розповів киянин Олексій Беспалов.

У понеділок 15 лютого за його словами, пасажирів все ж стали розвозити в інші готелі групами по 20-30 людей.
В інстаграмі одна з туристок обурювалася, що часом спати доводилося на підлозі, в тому числі дітям. Скаржилася також на перебої з харчуванням.

Туроператор JoinUp та авіаперевізник запевняють, що надали усім туристам належні умови.

Труднощі з поселенням пояснюють високим сезоном на Занзібарі, а затримку з вильотом – коронавірусними обмеженнями, через які складно організувати новий рейс.

Читайте також:
Кіпр відкриє кордон для українських туристів, але є умови

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна