Путін заявив, що РФ “не кине Донбас”. У Кремлі розшифрували, що той мав на увазі

 

Росія продовжить надавати “російськомовному населення Донбасу допомогу, в тому числі гуманітарну”, тому що більше нібито “це робити нікому”.

Про це заявив в понеділок, 15 лютого, прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає федеральне агентство ТАСС.
Таким чином він пояснив слова глави Кремля Володимира Путіна, який раніше під час бесіди з головними редакторами ЗМІ запевнив, що “РФ не кине Донбас”.

Коментуючи це, Пєсков зауважив:

“Справа в тому, що там, ви знаєте, живе багато росіян, багато російськомовних”.

Він додав, що зараз це люди, які, “на жаль, позбавлені соціального забезпечення з боку своєї держави, України”, нібито “яким відмовлено в будь-яких державних послугах”.

“Саме Росія організовує один за іншим конвої гуманітарної допомоги, саме Росія надає іншу допомогу цим людям. І Росія буде це продовжувати робити, тому що якщо не Росія, то більше нікому це буде робити”, — заявив представник Кремля.

При цьому Пєсков заявив, що потрібно звернути увагу на весь коментар президента РФ з цього питання, в тому числі на слова про те, що будь-які кроки мають свої наслідки і “потрібно вміти прогнозувати ці наслідки заздалегідь”.

Прессекретар російського президента не став уточнювати, про які дії і наслідки може йти мова, зазначивши, що “з контексту все гранично зрозуміло”.

Читайте також:
Путін заявив про російське “нарощування підтримки” Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна