НАТО хоче збільшити фінансування військової діяльності біля кордонів з РФ

 

Міністри оборони країн НАТО обговорять розширення фінансування військової діяльності на східному фланзі Альянсу під час відеоконференції 17-18 лютого.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції в Брюсселі в понеділок, 15 лютого.

“Я маю намір запропонувати збільшити фінансування нашої основної діяльності зі стримування і оборони. Це дозволить підтримати розгортання сил союзників у наших бойових групах на східному фланзі Альянсу, розгортання повітряної поліції, морське розгортання і проведення навчань“, – цитує Столтенберга “Європейська правда”.

За його словами, спільне збільшення витрат продемонструє відданість союзників статті 5 Договору НАТО “і обіцянку захищати один одного”.

“Я також запропоную посилити навчання і нарощування потенціалу для сусідніх країн-партнерів, тому що профілактика краща за втручання“, – сказав Столтенберг.

“Нам також необхідно використовувати більш глобальний підхід до вирішення глобальних проблем. Китай і Росія перебувають в авангарді авторитарної протидії міжнародному порядку, заснованому на правилах. Тому ми повинні розширювати наш політичний діалог і практичне співробітництво з партнерами-однодумцями для просування наших цінностей і захисту наших інтересів”, – додав генсек.

Як відомо, НАТО створило чотири бойові групи чисельністю 1000 осіб кожна у Литві, Латвії, Естонії та Польщі, до складу яких входять військовослужбовці різних країн Альянсу.

Читайте також:
Україна запропонувала НАТО простір над Кримом для польотів і операцій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна