Поліція викрила колекторів, що створювали порноконтент із зображенням боржників. ВІДЕО

 

Кіберполіція викрила групу колекторів, які погрожували клієнтам через несплату позики фізичною розправою та поширенням порнографічного контенту, створеного за допомогою фоторедакторів із зображенням боржників і їхніх родичів.

Про це в понеділок, 8 лютого, інформує пресслужба Нацполіції.

Вимагачі здійснили понад 360 тисяч погроз громадянам із різних регіонів України.

“Учасниками злочинної схеми були понад 30 осіб. Фігуранти створили дві фінансові компанії, що надавали кредити. В штаті компаній були і колектори, які займалися шантажем клієнтів-боржників”, – йдеться у повідомленні.

Поліцейські провели пів сотні обшуків в офісах компаній, квартирах та автомобілях фігурантів справи.

Правоохоронці вилучили мобільні телефони, комп’ютери, серверне обладнання та “чорнові записи”. Обшуки одночасно проходили у Києві, а також на території Київської, Харківської, Вінницької та Сумської областей.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 189 (вимагання) та за ч. 3 ст. 301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Слідчі дії тривають.

Читайте також:
Українська кіберполіція у 2020 році викрила понад п’ять тисяч злочинів, – Клименко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна