Суд зобов’язав ДБР відкрити провадження на Венедіктову, яка носить копію годинника Hublot, – активіст

 

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом незаконного використання службовою особою товарних знаків.
Йдеться про генеральну прокурорку Ірину Венедіктову та її наручний годинник марки Hublot.

Про це у вівторок, 2 лютого, повідомив юрист й експерт у сфері антикорупційної політики, громадський активіст Олександр Лємєнов.

“За нашою заявою про злочин Ірини Венедіктової по частині 3 статті 229 Кримінального кодексу (“незаконне використання службовою особою товарних знаків”) таки відкрили провадження”, – написав у ФБ Лємєнов.

Він також додав, що влітку 2020 року подав заяву про злочин, але тоді йому відмовили в реєстрації в ЄРДР.

“Ми підготували заяву в суд. І служитель Феміди виніс рішення в нашу користь, зобов’язавши слідчих ДБР відкрити провадження. Вода камінь точить, Валентинівно. Рано чи пізно Ви опинитесь за ґратами. Ми ж не жартуємо”, – додав Лємєнов.

Він також повідомив, що звернувся з листом в компанію Hublot як власника марки – оскільки цей бренд, на думку активіста, зазнав матеріальних збитків унаслідок дій Венедіктової.

Лємєнов опублікував витяг з ЄРДР.

Нагадаємо, що в березні 2020 року голова ЦПК Віталій Шабунін заявив, що генпрокурор Ірина Венедіктова не задекларувала годинника фірми Hublot вартістю 10 тис. євро.
Тоді Венедіктова підтвердила Національному агентству з питань запобігання корупції, що має наручний годинник марки Hublot, але виріб не оригінальний – це всього лиш копія за 5 тисяч гривень.

“Отримали відповідь НАЗК щодо незадекларованого годинника, який ми неодноразово помічали на руці генпрокурорки Венедіктової. За всіма ознаками годинник, який засвітила Венедіктова, це Hublot з колекції Big Bang. Вартість такого – до 10 тисяч євро. Але в декларації генпрокурорки його немає. Венедіктова підтвердила НАЗК, що це дійсно Hublot, але не справжній годинник, а копія за нецілих 5 тисяч грн”, – йдеться у повідомленні ЦПК.

Читайте також:
У Києві під будівлею ВАКС пройшла акція “Татаров, за ґрати! Венедіктова, у відставку!”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна