У Львові в трьох лікарнях створять посаду медичного капелана

 

У Львівській області у трьох комунальних медзакладах – лікарні “Охматдит”, онкоцентрі та Чорнобильській лікарні – введуть посаду медичного капелана в адміністративний апарат.

Про це повідомила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак у фейсбуці.

“Йдеться про духівника, який би міг бути присутнім у повсякденному житті лікарні, брати участь в оперативних нарадах, бути в курсі того, що відбувається на місці, хто потребує допомоги і як можна це зробити”, – пояснила Гримак у дописі в четвер, 28 січня.

Новий фахівець має допомагати справлятися з хворобою пацієнтам, їхнім родичам і лікарям, які переживають емоційне вигорання.

Медичні капелани, за словами голови комісії душпастирства охорони здоров’я УГКЦ сестри Севастіяни Карвацької, будуть працювати для пацієнтів, які переживають труднощі у зв’язку з хворобою, їх родичів і самих лікарів, які переживають емоційне вигорання.

“Проєкт планують реалізувати у трьох лікарнях Львова – лікарні “Охматдит”, онкоцентрі та Чорнобильській лікарні. До сьогодні медичні капелани працювали у кожній лікарні як волонтери. Зараз ми хочемо зробити зміни. Ми робимо вишколи для медичних капеланів, навчаємо їх, працюємо з медичними закладами. Плануємо їх навчити, щоби кожен медичний капелан знав про невідкладні стани, щоб не міг нашкодити. Важливо, щоб посаду медичного капелана визнали у переліку державних професій”, – розповіла сестра Карвацька, інформує “Еспресо”.

Як писала “Новинарня“, предстоятель ПЦУ, митрополит Київський і всієї України Епіфаній наприкінці 2020 року повідомив, що над законопроєктом про соцгарантії для капеланів працюють представники різних конфесій.

Читайте також:
Капелани в ЗСУ: скільки їх, яких церков, скільки заробляють. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна