Захоплений у Лівії російський ЗРК “Панцир” таємно переправили на базу “Раммштайн” у Німеччині, – The Times

 

На полі бою в Лівії був захоплений російський зенітно-ракетний комплекс “Панцир-С1”, його вивезли на американську авіабазу “Раммштайн” в Німеччині.

Про це в четвер, 28 січня, інформує британське видання The Times.

Подія трапилася в червні 2020 року. ЗРК вивезли до Німеччини з аеропорту на захід від лівійської столиці Тріполі американським військово-транспортним літаком C-17 Globemaster.

Таке рішення ухвалили через побоювання, що ЗРК можуть заволодіти контрабандисти або інші збройні угруповання і використовувати проти цивільних літаків.

Зазначається, що США відомо – за допомогою одного з таких ЗРК збили американський безпілотник Reaper вартістю 31,4 млн доларів, який виконував розвідувальний політ.

ЗРК поставили до Лівії Об’єднані Арабські Емірати, які купили їх у Російської Федерації. Офіційно Росія не постачає озброєння до Лівії.

Як відомо, в Лівії триває війна між урядом національної згоди Файєза Сарраджа, який контролює захід країни і столицю Тріполі, і Лівійською національною армією під командуванням військового лідера Халіфи Хафтара, що базується у східній частині Лівії.

Туреччина, Катар підтримують визнаний ООН уряд в Тріполі, водночас Хафтар користується підтримкою Росії, Франції, Італії, Єгипту, Саудівської Аравії і ОАЕ.

Читайте також:
У Лівії розбився вертоліт із російськими найманцями з ПВК “Вагнера”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна