У першій розмові з Путіним Байден рішуче підтримав Україну

 

Президент США Джо Байден вперше після вступу на посаду провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним.

Речниця Білого дому Дженніфер Псакі розповіла про розмову Байдена з главою Кремля на щоденному брифінгу, передає Reuters у вівторок, 27 січня.

У розмові з Путіним президент США зокрема висловив рішучу підтримку суверенітету України перед обличчям російської агресії, що триває.

Президент США висловив стурбованість з приводу дій Росії також у контексті поводження з ув’язненим критиком Кремля Олексієм Навальним.

Крім того, Байден висунув пропозицію, щоб команди двох лідерів терміново попрацювали над продовженням дії договору СНО-3 (або New START, Договір між США і РФ про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь), що вичерпується 5 лютого 2021 року.

У версії пресслужби Кремля співрозмовники “висловили задоволення” у зв’язку з обміном нотами про продовження договору СНО-3.

“Серед міжнародних тем ішлося про односторонній вихід США із договору з відкритого неба, проблематика збереження спільного всеосяжного плану дій щодо іранської ядерної програми, внутрішньоукраїнське врегулювання, а також російська ініціатива про проведення саміту постійних членів Радбезу ООН.
В цілому бесіда лідерів Росії й США носила діловий і відвертий характер. Домовлено про підтримку контактів”, – йдеться в повідомленні з Москви.

Читайте також:
Байден почав президентські повноваження зі скасування низки указів Трампа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна