“Неприпустима поведінка”: уряд звільнив заступника глави Мінстратегпрому Немілостівого, що кермував п’яним

 

Віталій Немілостівий звільнений з посади заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості.

Про це в четвер, 21 січня, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у фейсбуці.

“Поведінка, яку дозволив собі заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталій Немілостівий, є неприпустимою. Усі мають бути рівними перед законом. Тому ми оперативно звільнили заступника міністра. Посада в Кабінеті Міністрів України – це не привілей, це перш за все відповідальність перед людьми та країною”, – написав Шмигаль.

В офісі президента схвально відреагували на звільнення чиновника.

Віце-прем’єр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський перед позачерговим засіданням уряду назвав поведінку Немілостівого “неприйнятною і такою, що підриває авторитет представника виконавчої влади в очах українського народу”.

“Вважаю, що така безвідповідальна поведінка з боку Віталія Немілостівого унеможливлює його подальше перебування на посаді заступника міністра. Тому найближчим часом мною та урядом будуть ухвалені всі необхідні кадрові рішення”, – підсумував Уруський.

Нагадаємо, 20 січня 2021 року стало відомо, що Немілостівий 30 грудня 2020-го в Києві був зупинений співробітниками патрульної поліції, які запідозрили його у водінні автомобіля в нетверезому стані. Урядовець відмовився оформляти протокол, намагався піти з місця інциденту та навіть влаштував штовханину з патрульними.

52-річний Віталій Немілостівий раніше обіймав посаду першого заступника міністра промислової політики України в урядах Юлії Тимошенко (2007-2010 роки) та Миколи Азарова (2010-2011 роки), народний депутат VII скликання (ВО “Батьківщина).

Читайте також:
Майору медслужби Холодному, що п’яним на авто покалічив трьох курсанток, суд дозволив вийти під заставу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.