Катер “Слов’янськ” вийшов у Чорне море на перші в 2021 році маневри

 

Екіпаж патрульного катера “Слов’янськ” вперше в цьому році здійснив вихід в акваторію Чорного моря, де виконував елементи експериментального курсового завдання, що спеціально адаптоване для визначення бойових спроможностей катера класу “Айленд”.

Про це в середу, 20 січня, повідомили в пресцентрі Військово-морських сил ЗСУ.

Зі слів командира катера капітан-лейтенанта Даміра Ауліна, особливу увагу під час виходу в море приділили відпрацюванню екіпажем навчально-бойових завдань у зимових умовах і перевірці бойових можливостей озброєння катера.

“Передусім відпрацьовано приготування та плавання катера під час шторму. Пройшли тренування з несення, зміни вахт і перевірки їхнього рівня бойової готовності”, — розповів Аулін.

У режимі реального часу військові моряки здійснювали обмін даними з метою висвітлення морської обстановки. Важливим тактичним епізодом було відпрацювання елементів рятування людини, що опинилася за бортом.

У пресслужбі українського флоту наголосили, що Дамір Аулін у 2014-му був одним з тих курсантів севастопольської Академії військово-морських сил імені П. С. Нахімова, які заспівали Гімн України на плацу навчального закладу, коли на ньому окупанти підіймали російський триколор.

“Він залишився вірним Військовій присязі та українському народові й разом зі своїми побратимами вийшов з Криму на материкову частину України. Продовжив навчатися на офіцера ВМС України вже в Одесі. Тепер він командир катера й успішно керує екіпажем під час виконання завдань у морі”, – наголосили в пресцентрі ВМС.

Читайте також:
Новий розвідувальний корабель проєкту “Лагуна” вийшов у Чорне море на випробування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна