У Москві “Росатом” хоче встановити дві статуї Лаврентію Берії

 

Російська державна корпорація “Росатом” планує встановити дві статуї Лаврентію Берії – наркому внутрішніх справ часів радянського диктатора Йосипа Сталіна.

Про це в середу, 20 січня, інформує “Радіо Свобода” з посиланням на росЗМІ.

Статуї планують поставити в павільйоні атомної енергетики у Всеросійському виставковому центрі в Москві. Фігури запланували виготовити зі склопластика і бути вандалостійкими.

У фігур повинні бути силіконові голови “індивідуального виготовлення”, акрилові очні яблука і натуральне волосся, йдеться у вимогах до державної закупівлі фігур.

Виставка з фігурами Берії коштуватиме “Росатому” в 1,28 мільярда рублів (майже 490 мільйонів гривень), скільки з них припадає безпосередньо на колишнього наркома, не уточнюється.

Берія як голова спеціального комітету при Державному комітеті оборони керував проєктом зі створення ядерної зброї і атомної енергетики в Радянському Союзі.

Представник “Росатома” заявив, що завдяки організаторським здібностям Берії Радянському Союзу “вдалося в найкоротші терміни зруйнувати монополію США на ядерну зброю”.

Берія безпосередньо відповідальний за масові репресії в Радянському Союзі, політичні вбивства і насильницьке переселення народів, у тому числі депортацію росіян, німців, карачаївців, чеченців, калмиків, литовців і багатьох інших націй.

Після смерті Сталіна в березні 1953 року Берія був вбитий внаслідок боротьби за владу всередині керівництва СРСР.

Рішенням Військової колегії Верховного суду Росії в 2000 році він був визнаний таким, що не підлягає реабілітації, як організатор політичних репресій.

Нагадаємо, нещодавно в центрі Севастополя російські окупанти вивісили новорічне привітання з Леніним і Сталіним.

Читайте також:
Нардепка Скороход назвала боротьбу з комунізмом “маразмом”

Донецькі сепаратисти наштампували металевих марок зі Сталіним та Брежнєвим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна