У Харкові почали штрафувати водіїв “євроблях”

 

У Харкові та області правоохоронці почали штрафувати власників автомобілів на іноземній реєстрації на суму 8,5 тисячі гривень.

Про це повідомляє громадська організація “Авто євро сила” в фейсбуці.

Штраф виписують, коли машиною керує не та людина, яка за документами ввезла авто на територію України.

Якщо кермувальник вдруге вчинить порушення, то покарання буде становити 17 тисяч гривень з вилученням посвідчення водія, зазначають в Нацполіції.

Поліцейські почали штрафувати водіїв завдяки відкриттю митної бази Державної митної служби. При цьому керівництво поліції Харкова запевнило активістів, що доступ до митної бази не надавали.

“Авто євро сила” стверджує, що зафіксовані на відео випадки зупинки автомобілів мають ознаки перевищення повноважень з боку поліцейських.

Також “євробляхери” запевняють, що наразі діє меморандум між МВС і “Авто євро силою”, згідно з яким штрафи не повинні виписуватися.

У поліції переконані, що діють винятково в рамках чинного законодавства і планують поширювати практику застосування штрафів до “євробляхерів” на всю державу.

Читайте також:
CБУ викрила на митниці корупційну схему ввезення “євроблях”

Рада відтермінувала штрафи за “євробляхи” до 2020 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна