Німеччина надає підтримку для розвитку інфраструктури прифронтових регіонів України

 

Уряд Німеччини допомагає Україні з розвитком соціальної інфраструктури у регіонах, що найбільше постраждали внаслідок збройної агресії Російської Федерації та надає підтримку розміром 36 мільйонів євро.

Про це повідомляє Урядовий портал в середу, 20 січня.

Відповідні угоди з Кредитною установою для відбудови (KfW) Кабінет Міністрів уповноважив підписати віцепрем’єр-міністра України — Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова.

Йдеться про новий проєкт “Сприяння розвитку соціальної інфраструктури (УФСІ VIII)” вартістю 13,1 млн євро для проведення енергоефективної модернізації закладів медичної допомоги, проведення закупівель сучасного базового медичного обладнання та обладнання для амбулаторної діагностики й лікування хвороби COVID-19 та її наслідків на території Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей, а також на контрольованих урядом України територіях Донецької та Луганської областей.

Також передбачається підписання додаткових угод по проєктах УФСІ VI та УФСІ VII вартістю 23,4 млн євро.

Із них дев’ять мільйонів направлено на будівництво житла для внутрішньо переміщених осіб (13 об’єктів) і покращення інфраструктури (шість шкіл і сім дитсадків) у громадах, які приймають ВПО:

  • Дніпропетровщина – Кривий Ріг, Першотравенськ;
  • Донеччина – Маріуполь;
  • Запоріжжя – Мелітополь, Ланцеве, Гуляйполе;
  • Луганщина – Сєвєродонецьк, Новоайдар, Кремінна;
  • Харківщина –  Ізюм, Чугуїв.

Другий грант розміром 14,45 млн євро спрямовано на поліпшення умов надання медичної допомоги.

Закупівля нового обладнання та енергоефективне оновлення лікарень торкнеться щонайменше 40 об’єктів у Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій областях, а також на підконтрольних уряду України територіях Донецької та Луганської областей.

Читайте також:
Німеччина передасть Україні ще 18 апаратів ШВЛ на понад пів мільйона євро

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна