Поліція затримала в Мінветі учасницю бойових дій Котеленець за підозрою в роботі на “ДНР”

доповнено

Слідчі ГСУ Нацполіції затримали Вікторію Котеленець за підозрою в нібито співпраці з терористами, коли доброволиця отримувала посвідчення учасника бойових дій у Міністерстві ветеранів.

Про інцидент, який стався у вівторок, 19 січня, повідомила народний депутат Яна Зінкевич (“Європейська солідарність”).

Написали про ситуацію й друзі та знайомі Котеленець.

“Заслужену ветеранку, добровольця, хорошу дівчину Вікторію Котеленець затримує Головне слідче управління при отриманні заслуженого посвідчення УБД в Міністерстві ветеранів”, – пише на фейсбуці Яна Зінкевич, відома як командир добровольчого батальйону парамедиків у складі УДА “Госпітальєри”.

З її слів, підозру військовій оголосили буцімто за співпрацю з терористами “ДНР”.

“В комісії з надання статусу УБД є представники всіх структур, до прикладу, МВС та СБУ. Тобто на етапі надання статусу ви жодних претензій не мали, а тепер раптово такі обвинувачення?” – обурюється Зінкевич.

За словами журналістки та офіцера ЗСУ Олени Білозерської, Вікторія Котеленець “Фортуна” – підозрювана в тому, що вона нібито конвоювала українських полонених, коли терористи в 2014 році влаштували “парад” у Донецьку.

Колишня донеччанка Котеленець схожа на озброєну жінку у формі бойовиків “ДНР” на тому параді.

“Історія ця дуже стара, вперше ці звинувачення на адресу Віки з’явилися восени 2015 року. Нагадаю, ми знаємо Віку з ранньої весни 2015-го, коли вона прийшла у наш підрозділ, після того як втекла з окупованого Донецька. Жінка на фото з полоненими має довге світле волосся і справді зовні схожа на теперішню Вікторію, але Віка показала тоді багато своїх фото за літо 2014-го – вона там виглядає зовсім по-іншому, має темну коротшу зачіску. За місяць, чи скільки там до “параду”, таке волосся не відросте. Також Вікторію неодноразово допитували СБУшники з приводу цих фото, і щоразу переконувались, що на фото не вона. І ось зараз знову”, – написала офіцер ЗСУ Білозерська.

Вона опублікувала дві світлини. На одній із них – Котеленець, на іншій – білява жінка, яка охороняє колону українських полонених.

Зі слів побратимів, Котеленець повезли в суд обирати міру запобіжного заходу.

Вікторія – одружена, її чоловік – лейтенант ЗСУ. Подружжя виховує двох дітей, молодшій доньці – один рік.

Центр “Миротворець” заявив, що “двійником” Вікторії Котеленець із фото з “парадом” полонених є Ольга Сухова, 1982 р.н.

Це показала зокрема тестова система розпізнавання облич “NeuroIdentigraf”.

“Миротворець” уже вніс Сухову до своєї бази (“Чистилища”).

Читайте також:
Суд залишив комбата 37 омпб Лановенка під вартою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна