СБУ оголосила про підозру так званому “меру” окупованого Дебальцевого

 

Служба безпеки України повідомила про підозру так званому “міському голові” Дебальцевого, що на окупованій частині Донеччини.

Про це в понеділок, 18 січня, інформує “Радіо Свобода” з посиланням на пресцентр СБУ.

“За даними слідства, “посадовець” налагодив механізм матеріального забезпечення учасників незаконних збройних формувань через стягнення незаконних “податків” з місцевих жителів. Також фігурант причетний до перереєстрації підприємств і промислових об’єктів на користь бойовиків”, – йдеться в повідомленні.

Підозру оголошено заочно за частиною 2 статті 110 110 (посягання на територіальні цілісність і недоторканість України) та частиною 1 статті 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України.

Як зазначається, слідчі дії ще тривають, щоб задокументувати інші факти протиправної діяльності фігуранта справи.

Призначений бойовиками “ДНР” “міський голова” окупованого Дебальцевого Ігор Захаревич перебуває на “посаді” з липня 2019 року.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна