Лавров порівняв анексований Крим з Фолклендськими островами

 

Різне ставлення Лондона до ситуацій з Фолклендськими (Мальвінськими — в іспаномовній версії) островами і анексованим Москвою Кримом є нібито “проявом подвійних стандартів”.

Про це заявив у понеділок, 18 січня, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров на пресконференції за підсумками діяльності російської дипломатії в 2020 році, пише федеральне агентство ТАСС.

“Є така тема, як подвійні стандарти”, – сказав глава МЗС РФ, відповідаючи на питання про Фолкленди.
Він пояснив, що в ситуації з цими островами Сполучене Королівство “дуже жорстко” наполягало, що жителі цих територій мають право на самовизначення.

“Ми, до речі, нагадали про це англійцям, коли вони захвилювалися у березні 20140-го з приводу “референдуму” в Криму. Ми запитали у них, невже розташовані за 10 тис. миль від Англії Мальвіни мають розкіш на самовизначення, а кримчанам, які все життя були в складі нашої країни в такому праві відмовлено? Відповідь була дуже проста: “Це дві різні речі”, — розповів глава російського МЗС, зазначивши, що залишає це “на совісті англійців”.

Говорячи безпосередньо про ситуацію з Фолклендами, глава МЗС РФ висловив переконання, що “суперечку потрібно вирішувати через діалог, як це і передбачено в резолюції Генеральної Асамблеї” ООН.

Він підкреслив, що Росія підтримує всі резолюції Генасамблеї щодо цих островів.

“Будемо продовжувати голосувати за виконання цих резолюцій на практиці”, — сказав Лавров.

Довідково: 
Фолклендські (Мальвінські — в іспаномовній версії) острови — архіпелаг в південно-західній частині Атлантичного океану, що складається з двох великих островів і більше 700 дрібних островів і скель, предмет територіальної суперечки Аргентини і Великої Британії.
Збройний конфлікт за ці території в 1982 році завершився поразкою Аргентини і поверненням британського контролю над островами.
На островах розміщена британська військово-повітряна база Маунт Плезант, а британський військово-морський флот регулярно патрулює води південно-західної Атлантики.

Читайте також:
Лавров вважає, ніби в Європі насаджують темники щодо Криму й Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна