Зеленський і Санду домовилися створити транспортний коридор між Києвом і Кишиневом

 

Президент України Володимир Зеленський і президент Республіки Молдова Майя Санду підписали низку двосторонніх документів.
Йдеться, зокрема, про створення автомобільного транспортного коридору, який поєднає Київ і Кишинів.

Про це у вівторок, 12 січня, повідомляє пресцентр Банкової за підсумками перемовин лідерів двох країн.

Зазначається, що глави держав підписали Меморандум щодо розвитку транспортно-транзитного потенціалу України та Республіки Молдова.

“Метою підписання документа є зміцнення співпраці між Україною та Молдовою у сфері розвитку інфраструктури, створення нових робочих місць та ефективне використання транзитного потенціалу обох держав”, – йдеться в пресрелізі.

У рамках цього документа й планують створити автомобільний транспортний коридор, який поєднає Київ і Кишинів.

“У перспективі цей коридор зменшить шлях між двома містами до п’яти-шести годин, ставши найкоротшим шляхом з Центрального регіону України до країн Центральної та Південно-Східної Європи”, – додали в ОПУ.

Також планується міжнародно-правове оформлення будівництва мосту “Ямпіль – Косеуць”, координація зусиль з метою підготовки інвестиційного проекту та розробки техніко-економічного обґрунтування розбудови прикордонної інфраструктури й під’їзних шляхів на українсько-молдовському державному кордоні, а також пошук та залучення до реалізації проекту міжнародних фінансових організацій.

Як повідомлялося, Мая Санду 12 січня перебуває у Києві. Це її перший офіційний візит після обрання президентом Молдови.
Під час візиту Зеленський і Санду вирішили створити президентську раду для цього діалогу і вирішення “актуальних завдань співпраці”.

Читайте також:
“Буду президентом справедливості”: Санду на інавгурації звернулася до громадян кількома мовами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна