На Донеччині судять бойовика “батальйону Восток”, що воював проти ЗСУ з 2014 року

 

Донецька обласна прокуратура завершила досудове розслідування щодо бойовика, який обвинувачується у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, участі у непередбачених законом збройних формуваннях і терористичній організації.

Про це у вівторок, 12 січня, інформує пресслужба Донецької обласної прокуратури.

“Навесні 2014 року чоловік вступив до “батальйону Восток”, а згодом у НЗФ Російської Федерації “Б2 Казачий Союз війська Донського”. Перебуваючи на посаді стрільця, близько року зловмисник воював проти Збройних сил України в районі міст Дебальцеве, Вуглегірськ, селищах Піски та Спартак Ясинуватського району, а також на території міжнародного аеропорту “Донецьк” ім. С. Прокоф’єва”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що обвинувальний акт направлено до Красноармійського районного суду для розгляду по суті.

Максимальне покарання за санкціями статей (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260, ч. 1 ст. 258-3 КК України) – до 15 років позбавлення волі.

Читайте також:
Газ чи замах? Головний бойовик “ЛНР” Лещенко підірвався у квартирі в Луганську

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна