13, 16 та 18 років колонії суворого режиму: в РФ засудили ще трьох кримських татар у “справі Хізб ут-Тахрір”

 

Південний окружний військовий суд в російському Ростові-на-Дону засудив трьох кримських татар у білогірській “справі Хізб ут-Тахрір”.

Про це на сторінці у фейсбуці повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова у вівторок, 12 січня.

“Російські судді щойно позбавили волі кримських татар Енвера та Різу Омерових – на 18 та 13 років відповідно, Айдера Джаппарова – на 16 років з відбуванням покарання у колонії суворого режиму. Згідно з вироком суду кожен з них перших два роки ув’язнення буде утримуватися у тюрмі”, – написала омбудсмен.

Чоловіків затримали 10 червня 2019 року за обвинуваченнями у “здійсненні терористичної діяльності” та участі в організації “Хізб ут-Тахрір”.

“Засуджую ухвалене незаконне рішення стосовно наших співгромадян країною-агресором, яка своїми ганебними діями продовжує демонстративно порушувати міжнародні договори та норми міжнародного права”, – наголосила Денисова.

Читайте також:
Кримськотатарських активістів з ночі тримають на Керченському мосту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна