ООС на Різдво: вісім обстрілів на обох напрямках

 

Протягом минулої доби, 7 січня, в день свята Різдва за юліанським календарем, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано вісім порушень режиму припинення вогню з боку ворога.

Про це повідомляє пресцентр ОС у ранковому зведенні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок) збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь зі станкових протитанкових та автоматичних станкових гранатометів, а також великокаліберних кулеметів неподалік Луганського. Поблизу населеного пункту Хутір Вільний окупанти вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів, а в передмісті Попасної – із гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Обстріли з боку російсько-окупаційних військ відбувалися і на Донецькому напрямку (ОТУ “Схід”). Неподалік Водяного, що на Приазов’ї, противник двічі відкривав вогонь із гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Поруч з Авдіївкою ворог застосовував у бік українських позицій ручний протитанковий гранатомет, біля Гранітного – автоматичний станковий гранатомет та великокаліберний кулемет.

“Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ. На обстріли збройних формувань Російської Федерації українські захисники відкривали вогонь у відповідь. Серед наших воїнів бойових втрат немає”, – розповіла речниця штабу ОС Ярослава Зоріна.

Від початку поточної доби, 8 січня, станом на 7:00 у районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано вже чотири порушення режиму припинення вогню. Противник відкривав вогонь із мінометів 120-го калібру, гранатометів різних систем та великокаліберного кулемета знову поблизу села Водяне на Приазов’ї.

“На обстріли противника наші захисники відкрили вогонь у відповідь. Серед українських воїнів бойових втрат немає”, – заявила речниця.

Читайте також:
Газ чи замах? Головний бойовик “ЛНР” Лещенко підірвався у квартирі в Луганську

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна