Уряд виділив кошти на фінансування заходів із вшанування національної пам’яті

 

Кабінет Міністрів виділив кошти зі спецфонду для проведення заходів із відзначення пам’ятних та історичних дат, а також – ювілеїв Лесі Українки, Василя Стефаника та Григорія Сковороди в 2021 році.

Про це у вівторок, 5 січня, в фейсбуці повідомив представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан.

“Заходи із вшанування національної пам’яті. На позачерговому засіданні Кабміну було ухвалено проєкт Постанови “Про внесення зміни до пункту 16 додатка до постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року №710”, в якій передбачено використання коштів спецфонду держбюджету, отриманих як гранти, міжнародна технічна допомога, благодійні внески, власні доходи національних закладів культури для проведення заходів з відзначення пам’ятних та історичних дат, ювілеїв підприємств, установ та організацій, а також ювілеїв і вшанування пам’яті видатних осіб та інших подій”, – написав Мокан.

Він зазначив, що також передбачається виділення державного фінансування для таких заходів:

  • відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки (в лютому 2021-го);
  • 150-річчя з дня народження Василя Стефаника (в травні 2021-го);
  • 300-річчя із дня народження Григорія Сковороди (в грудні 2022-го).

“Крім того, уряд ухвалив проєкт розпорядження “Про утворення Організаційного комітету з підготовки та проведення заходів щодо відзначення на державному рівні 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди”, яким передбачається утворення відповідного оргкомітету та його посадового складу на чолі із віцепрем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України”, – додав Мокан.

Читайте також:
Лесі і Стефанику – 150, Асканії-Новій – 100, незалежній Україні і ЗСУ – 30! Історичні дати та ювілеї 2021 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна